A gamer fejhallgatók nélkülözhetetlen eszközök minden játékos számára. Egyrészt a játékosok kommunikálhatnak játékostársaikkal, másrészt észlelhetik a zajokat és a hangokat.

Mi az előnye a jó fejhallgatónak?

A kommunikáció vagy a hang nagyon banálisan hangzik, de fontos lehet a kritikus pillanatokban: Ha pontosan meg tudja találni ellenfelét az akusztika révén, akkor egyértelmű előnye van.

Aki játszott már vagy lövöldözőt hang nélkül, azonnal észreveszi a különbséget.

Mit kell figyelembe vennem fülhallgató vásárlásakor?

Mit kell szem előtt tartanom vásárláskor?

A gamer fejhallgató megvásárlása előtt a következő lépéseket kell megtenni:

  • Vezeték nélküli vagy vezetékes: Először fontolja meg, hogy vezeték nélküli vagy vezetékes fülhallgatót szeretne-e.
  • Számolja ki a költségvetést: mennyi pénzt szeretne befektetni? Áttekintésünkben ezért különféle árkategóriákat állítottunk fel a választás megkönnyítése érdekében.
  • Mely tulajdonságok fontosak a vásárláskor? A kényelem, a hangminőség vagy a jó mikrofon fontos döntési segítség lehet itt. A kommunikáció kulcsfontosságú sok játékban.
  • Fejhallgató vagy fülhallgató? Sok játékos esküszik most a jó hi-fi fejhallgatóra. Ezek gyakran kiváló hangminőséget kínálnak, de mikrofont ritkán telepítenek. A fejhallgató gyakran jobban megfelel a tiszta hangélvezetnek, ha nincs szükséged mikrofonra.

Mi a különbség a vezeték nélküli és a vezetékes között?

Mindkét vezeték nélküli és vezetékes gamer fejhallgató megtalálta barátait.

  • A Wirless modellek nagy előnye a rugalmasság. Nincs szükség kábelre, de rendszeresen fel kell töltenie készülékét. A Bluetooth-ot és nem saját technológiát használó eszközök, például a Logitech vagy a SteelSeries többnyire kompatibilisek az okostelefonokkal. A vezeték nélküli kapcsolat ajánlott azok számára, akik a szerencsejáték mellett sokat járnak a lakásban.
  • A vezetékes modellek általában univerzálisabb kapcsolatok, és nem annyira érzékenyek az interferenciára, mint a Bluetooth és a Co. A kábel továbbra is zavarhatja a játékot és akadályozhatja az utat. Sok profi játékos támaszkodik a vezetékes eszközökre, mert minden számítógép rendelkezik USB és jack csatlakozókkal. A következő lépésben elmagyarázzuk az USB és a jack csatlakozás közötti különbséget.

Mi a különbség az USB és a jack között?

A legtöbb headset különböző csatlakozásokkal rendelkezik. Az USB, a jack és a Bluetooth mellett vannak olyan saját megoldások is, amelyeket maguk a gyártók adnak. De mi a különbség a jack és az USB között?

Fejhallgató csatlakozóval:

  • A jack csatlakozás továbbra is a leggyakoribb az elektronikus eszközökben, így a fülhallgató sok eszközzel kompatibilis
  • Az aljzattal ellátott játékos fejhallgatók általában olcsóbbak, mint az USB-eszközök

Fejhallgató USB csatlakozással:

  • Az USB-fejhallgatókba gyakran beépítettek egy kiegészítő hangkártyát, ezért az ár gyakran magasabb. Cserébe az USB fejhallgatók gyakran kínálnak térhatású hangot vagy egyéb trükköket, amelyekhez egy jack-headsetes kiegészítő hangkártyára van szükség
  • Az USB-headsetekhez szabad USB-portra van szükség, és nem minden eszköz támogatja az USB-headseteket. Az okostelefonok például nem vagy csak ritkán támogatják az USB-eszközöket. Kivételt képeznek a Bluetooth-ot és az USB-t is használó headsetek.

Jack vagy USB? Melyik típust válasszam?

Minden attól függ, mi fontos az Ön számára:

  • Jack : Ha rugalmas akar lenni és szeretné használni a gamer fejhallgatót nemcsak a számítógépén vagy a konzolján, hanem például mobiltelefonján is hallgatni a zenét, akkor használjon jack-et vagy valódi Bluetooth-ot. Néhány gyártó, például a Logitech, saját vezeték nélküli szabványokra támaszkodik, amelyeket az Android vagy az iOS nem támogat.
  • USB: Ha különösen erős hangot, térhangzást vagy egyéb speciális effektusokat szeretne, akkor USB-t kell használnia. A hangkártyák vagy chipek USB-n keresztül egészen más lehetőségeket kínálnak, mint a jack csatlakozás. A hangkártyák működhetnek jack fejhallgatókkal is, de ezt követően külsőleg kell kapcsolni.

Nyitott vagy zárt fejhallgató / fülhallgató?

A gyártók a nyitott vagy zárt kivitel segítségével írják le eszközeik kialakítását. Pontosabban, ez azt jelenti, hogy a fülhallgatók mennyire izolálják a hangot kívülről. De a nyitott és zárt rendszerek felépítésüknek köszönhetően más előnyöket és hátrányokat is kínálnak, amelyeket szeretnénk bemutatni Önnek. 

Nyitott fejhallgatókról részletesen

  • Itt rejlik az előny: A nyitott fejhallgató kialakításának köszönhetően homogénebb hangzást kínál. A hangkép részletesebb és mindenekelőtt sokkal térbeli. Ez különösen azoknak a zenekedvelőknek érdemes, akik egyértelműen szeretnék osztályozni a hangszereket, vagy azoknak a játékosoknak, akik szeretnék megtalálni a zajokat vagy az ellenfeleket.
  • Itt rejlik a hátrány: a nyitott változat nem védi a fület kívülről. Vagyis minden környezeti zajt egyértelműen érzékel. Ennek eredményeként a készülék csak korlátozott mértékben alkalmas, ha kint tartózkodik, vagy zajos szobában szeretne játszani vagy zenét hallgatni. A körülötted lévő emberek a fejhallgatón keresztül is hallhatják zenéidet, ami másoknak idegesítő lehet.
  • Kinek ajánlják a nyitott eszközöket? Nyitott eszközt kell vásárolnia, ha otthon vagy zavartalan környezetben hallgat vagy játszik zenét, vagy ha nagy hűségre vágyik. A térbeli lokalizáció szintén nagy előny a játékosok számára.

Zárt fejhallgató részletesen

  • Ez az előny: a zárt kialakítás a legjobb esetben megvédi a fület az összes környezeti zajtól. Ez azt jelenti, hogy játék vagy zenehallgatás közben nem fog semmilyen bosszantó hangot hallani, és mások sem hallják a zenéjét. A zárt rendszerek kompakt és gyakran basszus-nehéz hangzást is kínálnak, ezért a játékeszközök gyakran támaszkodnak a zárt szerkezetre.
  • Itt rejlik a hátrány: A zárt eszközök gyakran nagyon közel vannak a fejhez, és kevés levegő jut a fülekbe. Ez általában több hőt hoz létre a fülekben, ami hosszú távon kényelmetlen lehet. Az erős basszus miatt a hang gyakran kevésbé kiegyensúlyozott, mint a nyitott modelleknél.
  • Kinek ajánlják a zárt eszközöket? Zárt fülhallgatót kell vásárolnia, ha sokat tartózkodik (például tömegközlekedési eszközökön), vagy ha zajos környezetben játszik vagy zenét hallgat. Az erős basszus és erőteljes hangzás a játékosok számára is érdekes.