Nagyon sok Bluetooth hangszóró közül lehet választani. Kezdje itt, hogy kitalálja, melyik típus a legjobb az Ön számára.

A Bluetooth hangszórók remek lehetőségek a strandolóknak és a városi kerékpárosoknak egyaránt, de ezen a két piacon túl számos hangszóró található. Akár szeretne valamit kollégiumához, új otthonához, vagy abba a régi autóba, amelynek sztereó rendszere megszakadt, ott van egy vezeték nélküli hangszóró. Ebben a Bluetooth hangszóró útmutatóban részletezzük a felhasználási eseteket, a fontos funkciókat és a szakzsargont.

Mi az a Bluetooth hangszóró?

A Bluetooth hangszóró csak egy vezeték nélküli audio periféria, és domináns kommunikációs eszköze véget ért, nos, a Bluetooth. Néhány Bluetooth hangszóró csatlakozhat Wi-Fi rendszerekhez vagy vezetéken is, de az ilyen hangszórók nagy vonzereje hordozhatósága.

Milyen Bluetooth hangszórót szeretne?

A vezeték nélküli hangszórók egy kicsit bonyolultabbak, mint amilyennek látszik, és az, hogy miként kívánja használni a hangszórót, az lesz az első lépés annak meghatározásában, hogy mit vásároljon. Nem számít, melyik hangszórót vásárolja, figyeljen az akkumulátor élettartamára.

Szabály: minél nagyobb a hangszóró, annál hosszabb az akkumulátor élettartama. De ez nem mindig igaz, az olyan dolgok, mint a frissített Bluetooth firmware verziók, nagymértékben befolyásolhatják az energiahatékonyságot, és egy nagy Bluetooth 4.0 hangszóró nem biztos, hogy olyan sokáig fog tartani, mint amire számíthat egy közepes méretű Bluetooth 5.1 hangszóróhoz képest.

Vízálló Bluetooth hangszórók

Gyakorlatilag egyetlen elektronika sem teljesen vízálló, elegendő idővel és mélységgel bármely hangszóró meghibásodik, de egyes Bluetooth hangszórók tartósabbak, mint mások. A tartósságot általában hivatalos Ingress Protection (IP) minősítés jelzi . Az IP minősítések fontosak, mivel azt mutatják, hogy a szóban forgó termék elegendő szigorúságot nyújtott ahhoz, hogy hivatalos por- vagy vízálló minősítést nyújtson. A szokásos vízálló besorolás IPX4, és bármi, ami IPX7 vagy magasabb, ellenáll a változó merülésnek. Ha egy hangszóró IP44 besorolású, por- és vízálló is.

A vízálló hangszórók általában a legjobbak kültéri használatra, de nem mindig. Nagyon sokan szeretünk a zuhany alatt énekelni, ebben az esetben feltétlenül fektessen be egy megfelelően kezelt termékbe. Ha lelkes természetjáró, medencés parti vagy tengerparti látogató vagy, akkor a hangszóró ezen változatának a radarodon is szerepelnie kell.

Hordozható Bluetooth hangszórók

Persze, bármely Bluetooth hangszóró hordozható - ez a lényeg -, de egyesek hordozhatóbbak, mint mások. Az egyik kedvenc hordozható Bluetooth hangszórónk a JBL Clip 3, vagy bármi más a JBL Clip sorozatból.

Ennek a hangszórónak saját integrált karabinere van, és rengeteg városi motoros csípteti ezeket a táskájába, amikor ingáznak a munkahelyre és vissza. Meg fogja találni, hogy sok hordozható hangszóró is kissé vízálló, mert a vállalatok elvárják, hogy kiszámíthatatlan időjárási körülmények között használja őket.

A hordozható Bluetooth hangszórók egy kicsit nagyobbak is lehetnek, mint az UE BOOM henger alakú hangszórók, amelyek hasonlóak a JBL Flip sorozathoz . Ez jó középutat ad a hangos kimenethez, hangsúlyozták a basszusgitárokat, mindezt utazásbarát csomagban. Ez a méretű Bluetooth hangszóró általában jól működik főiskolai hálótermekben vagy közös lakásokban. Ez még egy remek lehetőség az autóban való használatra, ha a sztereó rendszer szétszóródik.

Intelligens Bluetooth hangszórók Wi-Fi-vel

Általában ez a fajta Bluetooth hangszóró intelligens hangszóróként van kiszámítva, Bluetooth képességekkel. Az intelligens Bluetooth hangszórókat általában az otthonba viszik, a lekötés nélküli hallgatás lehetőségével.

Az intelligens hangszórók különböznek az egyszerűbb Bluetooth-társaiktól, és nagy felbontású hanglejátszáshoz csatlakoznak a Wi-Fi hálózathoz . A Wi-Fi-csatlakozású intelligens hangszóró jobb hangminőséget nyújt, mint egy önálló Bluetooth-hangszóró, mert támogatja a veszteségmentes lejátszást.

Az intelligens Bluetooth hangszórók általában támogatják az adott intelligens asszisztenshez való kéz nélküli hozzáférést is, legyen az Siri , Alexa vagy Google Assistant. Ez nagyszerű lehet, ha főz ​​vagy házimunkát végez, és mielőtt kilépne, kérdeznie vagy ellenőriznie kell az időjárást.

Az okos hangszórók általában a legdrágábbak a sok közül, az összes hozzáadott hardver és szoftver miatt. Ha okos otthonod van, akkor az okos hangszóró jó vétel és megéri a költségét.

Party Bluetooth hangfalak

A háztáji grillekhez vagy a medence partijához olyan Bluetoothhangfalra van szükség, amely képes működtetni a bulit. Gyakran ez azt jelentheti, hogy megvásárolja ugyanazon hangfal többszörösét, és szinkronizálja őket sztereó vagy éppen erősített kimenetre. Néhány olyan előadó számára, mint a JBL PartyBox 310 , a bulizás a célja. Más hanghfalak, például a JBL Flip 5, 100 egyéb kompatibilis JBL hangfalhoz csatlakozhatnak a JBL Connect + -on keresztül. Bár soha nem használja ezt a funkciót a végletekig, ez egy jó lehetőség, ha Önnek és egy maroknyi barátnak mind saját JBL hangfala van.

A kalandoroknak figyelniük kell az akkumulátor hosszú élettartamára

A hétvégi kirándulásokhoz meghosszabbított akkumulátor-élettartamú hangszóró szükséges. A modern hangszórók általában legalább nyolc órányi játékidőt biztosítanak egy feltöltéssel, de még ez sem lehet elég a kemping estéinek energiájához.

A Bluetooth hangszóró akkumulátorának élettartama rendkívül változó attól függően, hogy milyen hangszórót kap. Jó ökölszabály: minél nagyobb a hangszóró, annál hosszabb az akkumulátor élettartama. De ez nem mindig igaz; számolnia kell bizonyos funkciókkal is, amelyek gyorsan lemeríthetik az áramot.