A ROBOTFŰNYÍRÓ ELŐNYEI. A KERTJÉBEN IS ÉRTÉKELNI FOGJA

Az az ötlet, hogy egy robot az Ön segítsége nélkül nyírja a kertet, csodálatos. Azonban egy valós világban élünk, ahol mindennek megvannak az előnyei és hátrányai. Ugyanez a helyzet a robotfűnyírókkal. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a robotfűnyírók vitathatatlan előnyeit és hátrányait, és felmérjük, hogy ez pénzkidobás, vagy minden jó kertész szükségessége.

HOGYAN MŰKÖDIK?

A robotfűnyíró a föld alatt néhány centiméterre elhelyezett elektromos kábel által határolt területen nyír. Ezzel elkerülhető a fák, cserjék, virágágyások vagy egyéb akadályok. Vezetőhuzalok segítségével olyan szigetek jönnek létre, amelyekre a robotfűnyíró egyszerűen nem megy.

A fű vágási magassága egyenletes, állítható, a robotfűnyíró száraz és nedves füvet is elbír. A mulcsozási funkciót is kezeli, így a gyep kellően táplált lesz. Amint a robotfűnyíró akkumulátor töltöttsége egy bizonyos szintre csökken, visszatér a töltőállomásra, és az akkumulátor feltöltése után folytatja a megkezdett munkát.

ELŐNYÖK

A fő előny az időmegtakarítás. A robotfűnyíró az Ön segítsége nélkül gondoskodik a pázsit példaértékű megjelenéséről, mely idő alatt Ön pihenhet, gondoskodhat családjáról, hobbijairól vagy munkájáról.

További előnyök közé tartozik a praktikus tárolhatóság, mivel a robotfűnyírók kis méretűek. A csendes futás biztosan nem csak Önnek, hanem szomszédainak is örömet okoz. Használható kisebb városi kertekbe, de akár nagy, sok akadállyal rendelkező vidéki udvarokba is. Ez a robotfűnyíró adott típusától függ.

Nem kell tartanod a lopástól. PIN kód szükséges, és egyes modellek GPS lopáskövető funkcióval is fel vannak szerelve. Minden robotfűnyírónak saját töltőállomása van, és nem működik egy másikban.

HÁTRÁNYOK

Minden éremnek két oldala van. Említettük a robotfűnyíró előnyeit, nem beszélve a hátrányairól. A robotfűnyíró kicsi és nem egy hihetetlen munkaszélességű "kombájn", így a kert nyírása lassabb.

A rövid akkumulátor-élettartam a robotfűnyírók másik hátránya. Nehezen javítható. A robotfűnyíró nem egy egyszerű "gép" és ez a javításokon is megmutatkozik, ami sokszor drága. Határozottan drágább, mint a hagyományos típusú fűnyírók.